VNB har tatt imot høstens studentpraktikant 

Denne uken har Vest-Norges Brusselkontor (VNB) tatt imot Anders Klingenberg – høstens studentpraktikant. Anders har erfaring fra Forsvaret, og tar nå en bachelor i sammenlignede politikk ved Universitetet i Bergen. Etter et semester med sikkerhetsstudier på Charles University i Praha, er han nå klar for nye utfordringer i en ny by. Vi gleder oss til å ha ham med i VNB-teamet denne høsten. Her kommer noen ord fra Anders selv, om oppstart og forventninger til Brussel-oppholdet.  

Hei! 

Da har jeg endelig kommet på plass i Brussel, og praktikantoppholdet hos Vest-Norges Brusselkontor starter jeg gjerne med å introdusere meg selv. 

Jeg heter Anders Klingenberg, og jeg kommer fra Bergen. Jeg er veldig glad i å tilbringe tiden min i den vestnorske fjellheimen, men denne høsten har jeg tatt turen til Brussel for å lære mer om VNBs regionale interessearbeid. 

Før jeg ble student tilbrakte jeg to år i Forsvaret, hvor jeg ble introdusert for Forsvarets internasjonale samarbeid. Jeg syntes det var utrolig spennende å få ta del i et slikt viktig arbeid, og jeg bestemte meg derfor for å starte på sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, hvor jeg nå er på tredje året. Studiet legger godt til rette for både utveksling og praksis, og jeg har fra starten vært overbevist om at dersom man skal studere internasjonal politikk, så burde man også gripe slike muligheter til å gjøre det utenfor Norge. Forrige semester dro jeg på utveksling til Charles University i Praha, hvor jeg fikk muligheten til å fordype meg i sikkerhetsstudier. I løpet av semesteret var vi innom mange spennende tematikker, inkludert høyreekstremisme i Europa og EUs krisehåndtering.  

Jeg hadde allerede blitt oppmerksom på praktikantordningen hos Vest-Norges Brusselkontor før jeg startet studieløpet på UiB, og jeg var ikke i tvil om at jeg ønsket å tilbringe høstsemesteret her i Brussel med Anna og Merete.  Gjennom dette praktikantoppholdet ønsker jeg å tilegne meg en bedre forståelse av Europas politiske landskap enn det man kan få på en lesesal, og spesielt hvordan VNB fremmer vestnorske aktører opp mot EU.  

Arbeidsoppgavene mine vil for det meste bestå av å skrive nyhetsartikler om utviklingen i EUs politiske landskap, sette sammen nyhetsbrevet «Brusselnytt», drifte kontorets sosiale medier, og levere en politisk rapport til kontorets medlemmer ved slutten av oppholdet. 

Før jeg reiste til Brussel fikk jeg være med på møter med flere av VNB-medlemmene, og det var veldig hyggelig og lærerikt. Nå gleder jeg meg til å utforske hva Europas hovedstad har å by på, men også til å komme i gang med arbeidet. Vi har mange spennende ting på agendaen denne høsten, inkludert flere studiebesøk fra Vest-Norge!