Vestlending til Brussel for å delta i europeisk kokkekonkurranse

20. og 21. mars går årets Bocuse d’Or Europe, et europamesterskap i kokkekunst, av stabelen i Brussel. I år er Norge representert gjennom Ørjan Johannessen (25) fra Austevoll i Hordaland. Opprinnelig var Bocuse d’Or ment som “en messe organisert av fagfolk for fagfolk” og har utviklet seg til å bli en stor konkurranse med internasjonal anerkjennelse. Hovedkonkurransen, som finner sted i Lyon (Frankrike) er ikke et offisielt verdensmesterskap, men er regnet som den mest prestisjefylte kokkekonkurransen som blir arrangert i verden uttaler Harald Osa som selv har deltatt på Bocuse d’Or i Lyon.

Ørjan Johannessen ble i 2011 kåret til årets kokk i Norge og har derfor blitt belønnet med en plass i Bocuse d’Or Europe i 2012. Dersom han klarer å imponere dommerne under konkurransen, som holdes neste uke i Brussel, går Johannessen videre til Bocuse d’Or 2013 i Lyon og får muligheten til å konkurrere mot verdens beste/mest anerkjente kokker. Eivind Hellstrøm, som var blant dommerne som valgte Johannessen til årets kokk, mener at det ikke er noen “grunn til bekymring for om nivået holder internasjonalt; det er rett og slett sensasjonelt høyt”.